Skriv ut recept Skriv ut recept

Strålande restmat när det blivit potatis över och du vill göra något mer än att bara steka upp dem. Vi har i receptet utgått från att du ska ta nya potatisar. Använder du restpotatis ska du naturligtvis inte koka den först.
Detta behöver du till fyra som tillbehör till något grillat:
8 normalstora potatisar, skalade och skurna i ca 2 cm stora tärningar
2 + 4 matskedar olivolja
1 rödlök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1/2 dl salladslök i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 teskedar rökt paprikapulver
salt och peppar efter smak
2 matskedar finhackad färsk persilja
Så här gör du:
Lägg i potatisbitarna i kokande saltat vatten i en kastrull och låt det koka ca fem minuter. Sila bort vattnet och låt potatisen torka på hushållspapper. Har du redan potatis som är kokt så delar du den i tärningar och går vidare i receptet.
Hetta upp 2 matskedar olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök, paprika, salladslök och vitlök. Stek det till dess att löken mjuknar och att det börjar få lite färg. Det tar oftast kring fem minuter. Salta och peppra och lägg i en skål.
Lägg i resterande fyra matskedar olja i samma stekpanna utan att göra den ren emellan. Lägg i potatisen och låt den steka i sex minuter. Vänd då och då.
När potatisen fått gyllenbrun färg sprinklar du över paprikapulvret och saltar. Vänd ner lökblandningen och allra sist persiljan.
Servera direkt med kött eller fisk, stekt eller grillat.