Prosciuttorullar med getost
Härligt tillbehör till ett glas Prosecco eller mousserande vin. Utmärkt på buffén eller som smakbit till entrédrinken.
Detta behöver du till fyra:2 matskedar olivolja
2 teskedar rivet citronskal
1 matsked citronsaft
2 hg getost i rumstemperatur
3 vitlöksklyftor, finhackade
12 skivor prosciutto, som inte är papperstunn
1 dl fikonmarmelad
1 halv bunt ruccolasallad
nymalen svartpeppar
Så här gör du:
Vispa samman citronskal, citronsaft, olivolja i en skål och sätt åt sidan.
Dela prosciutton diagonalt i halvor. Sprid över ett tunt lager av getost på varje skiva.
Sprid ut ett tunt lager fikonmarmelad och lite ruccola över osten. Droppa över lite av dressingen. Strö på lite svartpeppar.
Rulla samman prosciuttoskivorna och placera dem på uppläggningsfat. Strö över lite grovhackad ruccola.