Räkpasta med ingefära och lime
En mycket lättlagad och smakrik räkrätt. Såsen är supernyttig och fungerar både som dressing eller pastasås.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
5 cm skalad ingefära skuren i lövtunna skivor
5 stora bananschalottenlökar, skalade i tunna skivor
1 röd pepparfrukt, skuren i tunna skivor utan kärnor
1 tesked rosépeppar
1 tesked sesamolja
1 matsked koncentrerad fiskfond
2 dl torrt vitt vin
1 dl hackad persilja
2 matskedar pressad lime
5 hg skalade räkor
salt och peppar efter smak
limeskivor till serveringen
pasta eller en grön sallad
Så här gör du:
Har du pasta så koka den enligt instruktionen på paketet.
Hetta upp olivoljan och sesamoljan i en stor stekpanna. Lägg i löken, ingefäran, rosépepparn och pepparfrukten. Stek under omrörning till dess att löken och ingefäran börjar få färg. Lägg i lime, fiskfond och vitt vin och koka upp.
Smaka av med salt och peppar. Ta av värmen. Lägg i räkorna och persiljan och blanda samman.
Häll bort vattnet från pastan och låt ånga torr.
Häll räkorna i den färdiga varma pastan och blanda snabbt samman. Låt vila ett par minuter och vänd runt ett par gånger.
Servera sedan direkt med några skivor lime