Salsa på gröna äpplen och avokado
Ett härligt tillbehör till både kött, fisk och fågel. Fin smak och finn syra som passar till mycket i vinvärlden, både rött och vitt.
Det här behöver du till fyra:
2 Granny Smith äpplen, skurna i tärningar med skalet kvar
Rivet skal från två limefrukter
Pressad saft från två limefrukter
1 stor avokado, fruktköttet urgröpt och skuret i tärningar
1 Jalapeno utan frön, skuren i små bitar
2 stjälkar selleri, skurna i mindre bitar
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad persilja (kan ersättas med Koriander om du vill ha mer smak)
3 msk olivolja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Blanda samman äppelbitarna med limeskal och juice. Gör det i en stor skål. Vänd ner avokadobitarna, jalapenon, selleri, gräslök, persilja och olja. Salta och peppra och vän försiktigt allt tillsammans utan att mosa Avokadon.
Servera ganska omgående så att äpplena inte oxiderar och blir bruna.