Salsa
Vår salsa är tänkt som ett tillbehör till både fisk, kött och fågel om du har valt ett vin som har lite syra och beska. Då kommer Salsan att göra underverk och ta fram alla aromer i både mat och vin. Men du kan naturligtvis servera den alldeles som den är. Kanske tillsammans med Tapenaden som utmärkta tillbehör till ett glas kraftigt rött vin bara sådär.
Detta behöver du:
1 paket krossade tomater (eller burk)
3 röda paprikor
1 purjolök
1 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl hackad persilja
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
Så här gör du:
Skär purjolöken i mindre bitar och ta med så mycket du kan av det gröna.
Ta ur frö och fröhus ur paprikorna och dela dem i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser utom persiljan i en matberedare och kör till en grov mousse. Rör sedan ner den hackade persiljan. Servera kall.