Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk italiensk mat, som är enkel att laga och som passar med kraftiga röda viner.
Detta behöver du till fyra:
300 g spagetti (torr vikt)
2 dl olivolja + 1 msk till sparrisen
2 msk pressad citron
2 dl torrt vitt vin
1 dl riven parmesan
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl torrstekta pinjenötter
1 tsk torr oregano
3 dl basilikablad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 buntar grön sparris. Det grova längst ner bortskuret och delat i ca 5 cm långa bitar.
500 g skalade räkor
Så här gör du:
Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
Blanda samman 2 dl olivolja, citron, vitlök, vin, parmesan, pinjenötter, oregano, basilika, salt och peppar i en blender eller med en stavmixer till en jämn sås.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek sparrisbitarna på hög värme på ena sidan i ca 4 minuter.
Hetta upp såsen i en kastrull. När spagettin är klar häller du bort vattnet och låter spagettin ånga torr. Blanda den varma såsen med pastan och vänd så att det blir ordentligt blandat. Vänd ner räkorna i pastan och placera sist sparrisbitarna i spagettin. Servera direkt.