Skriv ut recept Skriv ut recept



Typiskt piemontesisk pastarätt, som passar förträffligt med kraftiga röda viner.
Detta behöver du till fyra:
1/2 kg körsbärstomater, skurna i halvor
1 msk olivolja
salt och peppar efter smak
1/2 kg skogschampinjoner skurna i skivor
6 msk smör till lite olika saker
1/2 kg Spaghetti
2 msk pressad vitlök
1 msk finhackad spansk peppar
2 dl av vattnet du kokat pastan i
1 msk pressad citron
3 dl riven Parmesan
2 dl finhackad persilja
så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Täck en plåt med bakpapper och lägg ut de halva tomaterna med den öppna sidan uppåt och salta och peppra. Droppa över olivolja. Rosta tomaterna mitt i ugnen i 15 minuter. Ta plåten ur ugnen.
Smält 3 msk smör i en stor kastrull. Lägg i svampen och stek i 7 minuter. Lägg i vitlök, spansk peppar, citron och salta och peppra. Låt steka ytterligare 3 minuter.
Koka pastan i rikligt ed saltat vatten enligt instruktionerna.
Lägg i det resterande smöret till svampen Låt det smälta och strö över osten. Låt koka samman i ett par minuter och vänd ner de bakade tomaterna.
Strö över persiljan och servera.