Skriv ut recept Skriv ut recept

Sparris i potatiscrepe med parmesansås

,

Ett litet mästerstycke som är lätt att laga även om det är lite moment attgå igenom. Men inget är svårt. Ta tid på dig.
Vi börjar med hur du avslutar projektet så kommer de olika delarna här under.
Lägg en potatiscrepe på en ren yta. Lägg 3-5 sparrisar på ena halvan av crepen. Häll över lite av cremen och stäng crepen. Strö över hackade färska dragonblad och basilikablad. Klar att servera.
Här kommer komponenterna:
Potatiscrepen
Detta behöver du:
2 1/2 dl vetemjöl
1 tesked salt
2 dl mjölk
2 ägg
1 matsked finhackad färsk dragon
2 1/2 dl potatispuré på vinterpotatis
2 matskedar olivolja
Smör att steka i
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna tillsammans. Låt det gärna vila i kylen några timmar innan du steker crepen.
Smält lite smör i en stekpanna på medelvärme. Lägg i en skopa av smeten i pannan (som när du gör pannkakor) och vrid stekpannan så att smeten fördelar sig jämnt. När undersidan fått färg vänder du och steker den andra sidan. Håll de stekta crepen varma och upprepa proceduren med mera smör till dess att du stekt färdigt. Sätt åt sidan och håll varmt. Använd gärna ugnen på 75 grader.
Parmesan sås
Detta behöver du:
2 matskedar smör
1 matsked vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 dl nyriven parmesan
1/2 dl finhackad basilika

Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Kör samman mjölken med basilikan i en blender.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i mjölet och rör ner det ordentligt. Tillsätt mjölken i omgångar och rör ordentligt. Låt koka försiktigt under omrörning 3-4 minuter. Ta av värmen och blanda i parmesanen. Rör till dess att den smält in i såsen. Smaka av med salt och peppar. Håll  varm utan kokning.
Stekt grön sparris:
Detta behöver du:
16-20 gröna sparris  till fyra personer
2 matskedar smör
2 vitlöksklyftor
1 matsked vitvinsvinäger
Så här gör du:
Hetta upp smör i en stekpanna.
Lägg i två finhackade vitlöksklyftor. När de blivit genomskinliga häller du i en matsked vitvinsvinäger.
Skär av den understa delen av den gröna sparrisen. Höj värmen och stek under någon minut sparrisen så att den får färg utan att brännas. Snabbt ska det gå. Salta lite över sparrisen när den är stekt. Strö över lite strimlad basilika.