Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett litet mästerstycke som är lätt att laga även om det är lite moment attgå igenom. Men inget är svårt. Ta tid på dig. Förträfflig vinmat.
Vi börjar med hur du avslutar projektet så kommer de olika delarna här under.
Sprid ut lite parmesancreme mitt på tallriken.
Lägg en potatiscrepe på en ren yta. Lägg 3-5 sparrisar på ena halvan av crepen. Lägg på några nyskalade räkor om du har det.  Rulla ihop och lägg crepen på tallriken med parmesan cremen med ”sömmen” neråt. Om du vill kan du lägga lite sås också över crepen. Strö över hackade färska dragonblad. Klar att servera.
Här kommer komponenterna:
Potatiscrepen
Detta behöver du:
2 1/2 dl vetemjöl
1 tesked salt
2 dl mjölk
2 ägg
1 matsked finhackad färsk dragon
2 12/ dl potatispurée på vinterpotatis
2 matskedar olivolja
Smör att steka i
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna tillsammans. Låt det gärna vila i kylen några timmar innan du steker crepen.
Smält lite smör i en stekpanna på medelvärme. Lägg i en skopa av smeten i pannan (som när du gör pannkakor) och vrid stekpannan så att smeten fördelar sig jämnt. När undersidan fått färg vänder du och steker den andra sidan. Håll de stekta crepen varma och upprepa proceduren med mera smör till dess att du stekt färdigt. Sätt åt sidan och håll varmt. Använd gärna ugnen på 75 grader.
Parmesan sås
Detta behöver du:
2 matskedar smör
1 matsked vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 dl nyriven parmesan
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Smält smöret i en kastrull. Lägg i mjölet och rör ner det ordentligt. Tillsätt mjölken i omgångar och rör ordentligt. Låt koka försiktigt under omrörning 3-4 minuter. Ta av värmen och blanda i parmesanen. Rör till dess att den smält in i såsen. Smaka av med salt och peppar. Håll  varm utan kokning.
Stekt grön sparris:
Detta behöver du:
16-20 gröna sparris  till fyra personer
2 matskedar smör
2 vitlöksklyftor
1 matsked vitvinsvinäger
Så här gör du:
Hetta upp smör i en stekpanna.
Lägg i två finhackade vitlöksklyftor. När de blivit genomskinliga häller du i en matsked vitvinsvinäger.
Skär av den understa delen av den gröna sparrisen. Höj värmen och stek under någon minut sparrisen så att den får färg utan att brännas. Snabbt ska det gå. Salta lite över sparrisen när den är stekt,