Sparris med prosciutto och aioli
En smakrik och delikat servering av sparrisen. Fungerar utmärkt som en festlig förrätt.
Detta behöver du:
16 sparrisstjälkar grön sparris
8 skivor av fin torkad skinka
salt och svartpeppar efter smak
aioli sås
1 dl majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman majonnäs, vitlök och salt.
Doppa lite olivolja på det ugnssäkra fat du ska ha sparrisen i.
Dela skinkskivorna i halvor på längden.
Bryt av den nedre delen av sparrisen. Bryter du av den går den av på rätt ställe.
Rulla skinkbitarna runt sparrisstängerna, en i sänder.
Lägg dem på ugnsfatet så att de inte hamnar på varandra. Drissla över olivolja och salta och peppra. Baka tio minuter i ugnen. Servera med lite aioli.