Skriv ut recept Skriv ut recept

En mycket uppskattad rätt på våra provningar. Kanske inte exakt som alla andra tomatsoppor, men definitivt en god och smakrik upplevelse som passar med ett friskt vitt vin med både syra och mineraler. Lätt att laga och lätt att tycka om.
Detta behöver du till fyra personer:
2 dl passerade tomater
2 dl krossade tomater
3 dl vitt torrt vin
3 dl vispgrädde till soppan
1 matsked lökfond (koncentrerad)
1 matsked Worcestershiresås
1 matsked japansk soja
2 matskedar pressad vitlök
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1/2 tesked tabasco pepparsås
1 tesked torr oregano
6 cl mörk rom till soppan
1 dl vispgrädde till garnityr
2 cl mörk rom rill garnityr
Färsk oregano till garnityr
Så här gör du:
Koka samman passerade och krossade tomater med vitt vin, fond, Worcestershiresås, soja, vitlök, salt, peppar, tabasco och oregano. Låt sjuda ca 15 minuter med omrörning då och då. Tillsätt vispgrädden och romen. Koka upp och låt sjuda ytterligare ca 10 minuter.
Vispa samman vispgrädde och rom till garnityr.
Servera soppan med en klick av romgrädden och några oreganoblad. Servera varm.