Tonfisksallad som tilltugg
Trevligt och lättlagat tillbehör till lite bubbel.
Detta behöver du till 4-6 personer som små munsbitar:
3 små burkar tonfisk i vatten. Låt tonfisken rinna av noga
2 msk hackad rödlök. Låt hacket ligga i kallt vatten i fem minuter och låt den sedan torka
2 msk hackad selleri stjälk
1 msk finhackad dill
1 dl färsk majonnäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar efter smak
2 gurkor skurna i skivor (ca 1 cm tjocka). Gröp ur ett hål med en kaffesked och ta bort lite av kärnorna.
6 körsbärstomater, skurna i klyftor
dillkvistar till serveringen
Så här gör du:
Blanda samman tonfisk, lök, selleri, dill, majonnäs, citronjuice, salt och peppar i en skål. Dela upp tonfisken med fingrarna så att den blir finfördelad. Blanda samman med en gaffel. Det fungerar bra,
Lägg ut gurkskivorna, som du gröpt ur kärnorna ur. Behåll kärnorna längst ner så att det inte blir ett hål igenom.
Lägg på sallad med en liten sked och fördela salladen så att det ser rikligt ut. Hur många det blir varierar lite med hur stora gurkorna är. Dekorera med en liten tomatklyfta och en dillkvist. Ska serveras direkt.