Skriv ut recept Skriv ut recept

En trevlig kombination av ”kött” och fisk. Kaprisen ger en skön liten piff på anrättningen.
Detta behöver du till fyra:
600 g torsk i portionsbitar (helst torskrygg) utan skinn och ben
4 stora skivor parmaskinka eller annan tunt skuren skinka, som är torkad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk smör
1 liter färsk spenat
3 msk kapris
1 msk rivet citronskal
2 msk pressad citron
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader.
Ta ut torsken i rumstemperatur en halv timma innan du ska laga maten.
Torka torskbitarna helt torra med lite hushållspapper. Salts och peppra dem runt om.
Rulla in torskbitarna i skinkan.
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Stek fiskrulladerna i smöret fem minuter och vänd dem sedan och stek lika länge på andra sidan.
Lägg rullarna på ett galler i ugnen så att de inte mjuknar på undersidan. Låt stekpannan vara som den är utan rengöring. Lägg i vitlök, pressad citron och kapris. åt det steka samman i ett par minuter Vänd ner spenaten och låt den stekas under omrörning i fem minuter. Salta och peppra.
Lägg upp spenaten på tallrikar. Ta fisken ur ugnen och placera den på spenaten. Strö över rivet citronskal. Servera direkt.