Ugnsbakad fetaost med tomater och timjan
Gillar du fetaost så är detta världens godaste och enklaste recept. Du kan ta det som ett litet tillbehör till en grillad rätt. Du kan servera det som en egen smårätt. Du kan ta det som brunchrätt en söndagsmorgon och det blir perfekt i alla sammanhang för den som är vegetarian.
Detta behöver du till fyra som ett tillbehör:
1 block fetaost, som du låtit rinna av och torkat torr.
Rejält med körsbärstomater
1 tesked nymalen svartpeppar
3 matskedar olivolja
Generöst(!!!) med färsk timjan
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj ett ugnsfast fat. Placera blocket med fetaost i mitten. Placera körsbärstomater hela runt om. Salta och peppra och placera timjankvistar överst. Droppa över generöst med olivolja.
Ställ mitt i ugnen i 35 minuter eller till dess att osten får färg och tomaterna spricker.
Servera som den är med ett gott bröd eller med en kokt pasta. Servera osten med tomater och lite av oljan från ugnsfatet.