Skriv ut recept Skriv ut recept

Gillar du fetaost så är detta världens godaste och enklaste recept. Du kan ta det som ett litet tillbehör till en grillad rätt. Du kan servera det som en egen smårätt. Du kan ta det som brunchrätt en söndagsmorgon och det blir perfekt i alla sammanhang för den som är vegetarian. Dessutom förträffligt tillsammans med ett moget och doftrikt rött vin:
Detta behöver du till fyra som ett tillbehör:
1 block fetaost, som du låtit rinna av och torkat torr.
1 tesked nymalen svartpeppar
1 matsked olivoljaGeneröst(!!!) med färsk timjan
Aluminiumfolie till tillagningen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Sprid ut ett stort stycke aluminiumfolie. Mitt på folien placerar du ostbiten. Strö över pepparen och olivoljan. Lägg på timjankvistarna. Förslut paketet ordentligt. Stoppa det i ugnen 20 minuter innan du ska servera den. Låt den bakas mitt i ugnen i 15 minuter. Ta osten ur folien och dela den i portionsbitar. Servera ljummen eller varm. Drissla över lite ny olivolja och lägg en knippa färsk timjan vid serveringen.
Drick ett mjukt och behagligt rött vin:
Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro (nr 2109) 199.- i Box och 80.- i flaska. Kommer från italienska Apulien. Eller drick en god amerikansk Zinfandel:
Buena Vista Sonoma Zinfandel (nr 73776) 129.-. Kostar några kronor, men smakar också därefter!