Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakad pasta med köttfärs

,

En rätt som fungerar för alla åldrar och alla sammanhang.

Detta behöver du till fyra:
Farfalle pasta efter aptit
500 g mager köttfärs
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olja och smör till stekning
salt och peppar
1 msk koncentrerad kantarellfond
1 burk strimlade soltorkade tomater
1/2 l färsk babyspenat, grovt hackad
2 dl grädde
2 dl riven parmesan

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Koka pastan i saltat vatten två minuter mindre än vad paketet anger.
Skölj pastan i kallt vatten och låt den rinna av.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och vitlöken och salta och peppra. Stek den köttet så att allt rött är borta. Lägg i kantarellfond och rör om. Lägg sist i spenat och tomater och låt steka samman ett par minuter. Häll i grädden. Blanda ordentligt och låt koka upp.
Smörj ett ugnsfast fat med olja. Lägg i pastan. Häll över köttfärssåsen och strö över osten.
Baka mitt i ugnen till dess att osten börjar få färg. Det tar ca 10 minuter.
Servera direkt.