Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnspannkaka med kryddiga korvar

, ,

En riktig klassiker. Vi har ändrat lite och i stället för bacon eller fläsk har vi hela korvar, som gör det till en lite annorlunda rätt. Nästan som en english breakfast och en utmärkt brunch-rätt. Och naturligtvis lättlagad.

Detta behöver du till fyra:
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 ägg
4 stora kryddiga korvar
1 stor kvist rosmarin

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
Stek korvarna i smör i den stekpanna där du ska laga ugnspannkakan. Låt dem få färg på båda sidorna.
Lägg korven åt sidan.
Blanda mjölet med hälften av mjölken och när det blivit en jämn smet för du ner resten av mjölken tillsätt saltet och vispar ner äggen, ett i sänder.
Häll ner smeten i stekpannan du använde till korven utan att göra pannan ren.
Skär djupa snitt i korvarna och lägg dem i pannkakssmeten med snittsidan uppåt.
Placera ut rosmarinkvistar vid sidan av korvarna.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter eller att pannkakan lyft sig och fått färg.
Servera direkt.