Skriv ut recept Skriv ut recept

Apelsinkyckling med ostsås

,

Apelsintonerna tillsammans med osten i såsen lyfter kycklingen. Lätt att laga.

Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst
Skalet av 2 apelsiner, rivet och blandat samman med ströbrödet
2 ägg, vispade
2 dl vetemjöl till paneringen
2 dl ströbröd
100 g smör
2 msk pressad citron
1 msk smör och 1 msk mjöl till såsen
2 dl grädde
2 dl riven Västerbottensost
2 apelsiner i tunna skivor till såsen
salt och peppar efter smak
Hackad persilja till serveringen

Så här gör du:
Sätt ugnen på 100 grader.
Platta till kycklingen med handen eller en kötthammare.
Salta och peppra runt om.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna.
Doppa brösten i mjöl, skaka av överskottsmjöl och doppa därefter i ägg så att det blir helt täckt.
Vänd i ströbrödet med apelsinskal. Stek därefter fem minuter på var sida. Lägg brösten i ugnen till serveringen.
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Rör ner grädden och citronen och därefter osten. Låt de koka samman i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg därefter i apelsinskivorna och låt sjuda i såsen ett par minuter.
Servera kycklingen med såsen med apelsinskal över. Strö över persilja.
Servera med en god potatispuré, ris och kanske en grön sallad.