1865 Cabernet Sauvignon

Ett otroligt gott vin som är värt varje krona. Fylligt och kraftigt och utmärkt till kraftig mat.

121.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 1667201 Kategori:

Beskrivning

Land Chile
Region Maipo Valley
Producent Vina San Pedro
Druva Cabernet Sauvignon
År 2013
Alkoholhalt 14,5 %
Färg Hög intensitet, granatröd nyans.
Smak Fyllig, varm och intensivt fruktig med toner av plommon och svarta vinbär. Lång kryddig eftersmak med tydlig ekvanilj och inslag av mörk choklad och rostade kastanjer.
Doft Stor, varm och generös med tydliga vinbärstoner och inslag av nya ekfat, mörk choklad och cederträ.

Fakta

Vinerna med varumärket 1865 ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. Det är också de männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa.
De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile som ger fantastiska viner.

Druvorna till 1865 Cabernet Sauvignon kommer från de bästa av Viña San Pedros egna vingårdar i Maipodalen. De handplockas tidigt på morgonen, medan det fortfarandeär svalt, så att de får behålla sin fräscha fruktighet. Druvorna kallmacereras i 4-5 dagar för att försiktigt extrahera färg och aromer från skalen. Musten får jäsa, på låg temperatur i 8 till 10 dagar medan den överpumpas fyra gånger om dagen. Vinet får sedan mogna på franska ekfat i 12 månader. 30% av ekfaten som används är nya. Efter klarning och en lätt filtrering buteljeras det färdiga vinet. Vinet har vunnit flera internationella utmärkelser.

Passande recept