Beskrivning
Land Frankrike
Druvsort cinsault, tempranillo, grenache, sciacarello och bobal
Alkoholhalt 11,5%
Producent Charles de Fère
Produktionen
Först gör producenten en cuvée som är namnet på den blandning av olika färdiga viner som ska användas. Därefter läggs cuvéen i ståltank där vinet får jäsa och få sina bubblor. Denna metoden har flera namn men det vanligaste är Charmat metoden.
Innehållet
Smakbeskrivning Ett torrt och friskt rosévin med toner av smultron, jordgubbar och citrus.
Passar till Alla festliga tillfällen som aperitif samt till lättare rätter av kyckling och fisk.
Om Charles de Fère
Monsieur Charles de Fère härstammar från regionen Champagne och husets filosofi är att cuvéen utmärker vinmakarens skicklighet – därför väljer de medvetet att strunta i territoriella gränser och köper istället noggrant utvalda druvor från hela Frankrike. Denna strategi har skänkt Charles de Fère ett internationellt rykte som en av Frankrikes bästa producenter av mousserande viner.