Sangre de Toro organic selection 245.-

Ett fylligt ekologiskt vin från en av världens mest kända vinproducenter. Som alltid får du vinet väldigt billigt när det kommer på box. Behöver du fyra flaskor så köper du boxen. Ett riktigt gott vin.

245.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 244208 Kategori:

Beskrivning

Land: Spanien
Distrikt: DO Catalunya
År: 2015
Druvor: Garnacha Tinta 65%, Syrah 25%, Merlot 10%
Alkohol: 14%
Restsötma: 2 g/l
Karaktär:
Klart rubinröd färg, relativt hög intensitet. Doften är fruktig och nyanserad med inslag av mörka körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Lång harmonisk eftersmak. Smaken är medelfyllig, generöst fruktig och ren med en liten touche av sötma och med samma intensiva mörka fruktaromer som i doften, balanserat sträv och med en mild syra. Eftersmaken är lång, fruktig och mycket välbalanserad.
Vinifiering:
100% skördades år 2015, ett år med mycket regn under vegetationsperioden. Vintern var mildt och även hela sommaren, men med en väldigt kylig och fuktig september. Druvorna mognade långsamt och sent med en brist på värme för senare sorterna. Manuell och mekanisk skörd (cirka 65% för hand och 35% med maskin).
Maceration: 2 veckor. Fermentering: 7-14 dagar.Fermentationsmetod: i temperaturekontrolleerade rostfria ståltankar. Fermenteringsemperatur: 30 °C
35% av vinet har lagrats i 300-liters ekfat i 4 månader (20% ny fransk ek, 80% andra årets fransk ek).

Passande recept