Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett väldigt trevligt tillbehör till ett glas vin eller som tillbehör i stället för bröd till din soppa eller sallad. Väldigt enkelt att laga. Du kan också frysa in det som inte äts och tina det senare.
Detta behöver du till fyra:
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk finhackade russin
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 tsk salt
1/2 dl finhackad persilja
150 g riven parmesan och lte extra att ”strö på”
1 ägg, lätt vispat
125 ml mjölk
4 msk smör
200 g skogschampinjoner, skurna i tunna skivor
1 msk koncentrerad kantarellfond
1 msk pressad citron
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svampen till dess att den släppt vätska, vätskan torkat upp och svampen får färg. Det ska finnas smör kvar i pannan. Häll på fond och pressad citron. Ställ åt sidan och låt svampen svalna.
Blanda samman mjöl, bakpulver, russin, rosmarin och salt. I en annan skål blandar du ägg, mjölk och parmesan. Blanda samman i en matberedare eller blender till en jämn ”sås”.
Lägg svampen i såsen utan att ha sönder svampen.
Vänd ner svamp/ägg blandningen i mjölet så att det blir homogent. Häll smeten i muffinsformar. Häll bara till 2/3 så att muffinsen kan växa med bakpulvret. Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Kolla med en sticka att de är klara.