Skriv ut recept Skriv ut recept

Lyxigt och gott. Festlig förrätt eller en vickning vid ett speciellt tillfälle. Servera en halv eller en hel. Behöver du sås så blanda lite chilisås med creme fraiche.

Detta behöver du till fyra förrätter:
2 kokta humrar
100 g smör
1 knippa dill + kvistar till serveringen
grovt salt
vitpeppar
1 citron plus klyftor till serveringen

Så här gör du:
Halvera hummern och ta loss klorna. Rensa bort tarmen och inälvorna och torka hummern torr.
Knäck klorna så att man kan ta ut köttet efter serveringen.
Hacka generöst med dill och smält smöret utan att det blir brynt. Rör ner dillen allra sist.
Hetta upp en grill eller en stekpanna på hög värme.
Pensla hummerhalvorna med det smälta dillsmöret.
Lägg en halva i sänder på grillen/stekpannan med den öppna sidan neråt. Grilla hastigt på högsta värme och tag bort hummern efter ca 30 sekunder. Grilla bara på den öppna sidan.
Pensla på mer smör efter grillningen. Pressa över citron och strö över lite flingsalt och vitpeppar. Upprepa med resten av hummern.
Servera med stekt bröd, dillkvistar och citronklyftor.