Skriv ut recept Skriv ut recept

Hallonmousse

,

Härlig bärig dessert som verkligen uppskattas av alla åldrar och smaklökar. Dessutom lätt att göra!

Detta behöver du till fyra:
300 g frysta hallon
färska hallon till dekoration vid serveringen
8 msk socker
5 msk apelsinjuice
1 msk balsamvinäger
10 gram gelatinpulver
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljpasta (alltså inte vaniljsocker)
1 msk pressad citron
Blad av citronmeliss till serveringen

Så här gör du:
Lägg hallon, apelsinjuice, balsamvinäger, socker, vanilj och citron i en kastrull
Koka upp och låt sjuda till dess att sockret löst sig.
Sila allt så att du blir av med hallonkärnorna. Kasta bort kärnorna.
Rör ner gelatinet i hallonsåsen medan den svalnar.
Vispa upp grädden så att den blir så fast att den inte rinner, men inte ”stenhård”.
När hallonsåsen svalnat till ungefär rumstemperatur vänder du ner grädden så att det blandar sig och får en homogen färg.
Lägg i portionsskålar, koppar eller glas.
Ställ i kylskåp minst två timmar.
Servera med några färska hallon och några blad citronmeliss på toppen