Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett fint tillbehör till ett glas mousserande vin med lite sötma i innan middagen eller på den stora buffén vid kalaset.
Detta behöver du till 20 små bakelser:
1 rulle färdig smördeg
150 g färskost (med fett i)
1 matsked dijon senap
1 matsked flytande honung
juice och skal från 1/2 citron
1 matsked finhackad dill
2 teskedar kapris som fått rinna av ordentligt
1 tesked salt
5 skivor rökt lax delade i fyra lika stora delar
dillkvistar till dekor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen och kavla den försiktigt lite tunnare. Stansa med en liten kopp ut cirkulära bitar av smördeg på ca 5 cm.
lägg bitarna på bakpapper på en plåt gör fina hål med en gaffel på bitarna och stoppa dem i ugnen. Ta ut efter fem minuter och platta till dem med en stekspade. Stoppa in i ugnen igen i 8-10 minuter eller att de fått färg.
Blanda osten med senap honung, citronsaft, citronskal, dill och kapris.
När du ska servera lägger du en klicka av oströran på smördegen, därefter en bit vikt lax och toppar med en dillkvist