Skriv ut recept Skriv ut recept

Parmesangratinerad kyckling med sallad och lyxdressing

, ,

Det smakar supergott och du kan göra det som plockmat på små tallrikar när det blir fest. Till drinken eller som förrätt. Säker vinnare!
Det här behöver du till fyra:
Till kycklingen
Sex kycklingbröst, inte små
3 dl ströbröd
3 dl riven Parmesan
salt och peppar
1msk paprikapulver
2 msk pressad vitlök
4 kycklingbröst
3 dl vetemjöl
3 ägg, vispade
3 msk olivolja
Dressingen:
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 dl riven Parmesan
1 msk pressad vitlök
1 msk pressad citron
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak
grön sallad, gärna en blandning av flera.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda samman ströbröd, parmesan, paprika, vitlök och salt och peppar i en djup tallrik eller skål.
Blanda samman med en gaffel.
Lägg mjöl i en tallrik och de vispade äggen i en annan.
Salta och peppra kycklingbrösten runt om.
Lägg bakpapper på en ugnsplåt.
Doppa kycklingbrösten i mjöl så att de blir ordentlig täckta. Doppa därefter kycklingen i äggen så att de blir ordentligt täckta. Doppa därefter i brödblandningen. Lägg på plåten. Finns det kvar av bröd/ostblandningen strör du det över kycklingen. Droppa över lite olivolja och stoppa kycklingen i ugnen och baka i 25 minuter. (har du termometer ska temperaturen vara 75 grader i kycklingen).
Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en matberedare eller blender (stavmixer fungerar).
Blanda samman grön sallad med hälften av dressingen. När kycklingen är klar skär du den i skivor. Lägg sallad på en serveringstallrik, placera kyckling ovanpå och använd den resterande dressingen som sås. Servera på en gång.