Parmesangratinerad kyckling med sallad och lyxdressing
Det smakar supergott och du kan göra det som plockmat på små tallrikar när det blir fest. Till drinken eller som förrätt. Säker vinnare!
Det här behöver du till fyra:
Till kycklingen
Sex kycklingbröst, inte små
3 dl ströbröd
3 dl riven Parmesan
salt och peppar
1msk paprikapulver
2 msk pressad vitlök
4 kycklingbröst
3 dl vetemjöl
3 ägg, vispade
3 msk olivolja
Dressingen:
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 dl riven Parmesan
1 msk pressad vitlök
1 msk pressad citron
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak
grön sallad, gärna en blandning av flera.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda samman ströbröd, parmesan, paprika, vitlök och salt och peppar i en djup tallrik eller skål.
Blanda samman med en gaffel.
Lägg mjöl i en tallrik och de vispade äggen i en annan.
Salta och peppra kycklingbrösten runt om.
Lägg bakpapper på en ugnsplåt.
Doppa kycklingbrösten i mjöl så att de blir ordentlig täckta. Doppa därefter kycklingen i äggen så att de blir ordentligt täckta. Doppa därefter i brödblandningen. Lägg på plåten. Finns det kvar av bröd/ostblandningen strör du det över kycklingen. Droppa över lite olivolja och stoppa kycklingen i ugnen och baka i 25 minuter. (har du termometer ska temperaturen vara 75 grader i kycklingen).
Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en matberedare eller blender (stavmixer fungerar).
Blanda samman grön sallad med hälften av dressingen. När kycklingen är klar skär du den i skivor. Lägg sallad på en serveringstallrik, placera kyckling ovanpå och använd den resterande dressingen som sås. Servera på en gång.