Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassiska smaker och formidabel festmat även om många tyvärr inte tror att man kan bjuda på pasta. Ju godare det smakar desto bättre bjudmat är det. Servera det vackert så slutar det väldigt bra.
Detta behöver du till fyra:
1 förpackning penne pasta (eller så mycket pasta du tror att dina gäster vill äta)
4 matskedar olivolja
500 g biffkött skuret i tärningar
1 tesked salt
1 tesked svartpeppar
1/2 liter skivad Shitake svamp
2 dl finhackad purjolök
12 rostade vitlöksklyftor, hackade
(Lägg vitlöksklyftorna med skalen på i 200 graders ugn i 25 minuter. Skala dem sedan och hacka dem)
4 teskedar pressad vitlök
2 droppar tabasco
1 tesked hackad färsk Rosmarin
2 dl hackade soltorkade tomater i olja
1 matsked balsamvinäger
1 dl vispgrädde
4 matskedar färskpressad citron
1 1/2 dl hyvlad parmesan
2 matskedar finhackad gräslök
Så här gör du:
Låt köttet få rumstemperatur innan tillagningen. En halvtimma innan tillagningen nsaltar och pepprar du köttet.  Koka pastan en minut mindre än angiven tid. Häll av vattnet just när tiden är inne. Låt den inte ligga i vattnet och efterkoka.
Häll olivolja i en stekpanna och värm på hög värme. Stek svampen och purjolöken i två minuter under omrörning. Därefter lägger du i köttet och fortsätter röra till dess att köttet får färg. Lägg till den rostade vitlöken, den pressade vitlöken, Tabascon och Rosmarinen och låt det koka samman under en minut. Blanda ner balsamvinäger och rör om ordentligt. Lägg i de soltorkade tomaterna och grädden. Blanda och låt koka upp. Låt såsen koka så att den tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.  Tillsätt citronsaften och den kokta pastan. Blanda ordentligt och låt koka samman under en minut.
Servera direkt och toppa tallriken med hyvlad parmesan.