Pasta med krämig svampsås
Ett behändigt och mycket gott recept som passar den dagen då du vill ha mycket smak och lite arbete.
Detta behöver du till fyra:
Fettuccini pasta efter aptit
5 dl skogschampinjoner, skivade
3 matskedar olivolja
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 matsked koncentrerad kantarellfond
1 matsked pressad citron
12 cl vitt vin
5 dl vispgrädde
2 matskedar senapsfrön
salt och peppar efter smak
Hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme.
Lägg i vitlöken och låt den bli genomskinlig. Lägg i svampen. Stek dem mjuka.
Tillsätt fond, citron, senapsfrön och vitt vin. Rör om och låt koka till dess att hälften av vätskan kokat bort.
Tillsätt grädden. Koka till dess att såsen tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen med pastan.