Piroger med salami och mozzarella
Lätt och gott. En egen liten måltid som förrätt eller bara en skön mellanrätt när du är sådär lite hungrig men vill njuta. Och med rätt vin kommer det att bli mitt i prick.
Detta behöver du till två personer:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk olja
3/4 dl vatten
70 g salamikorv
70 g buffel mozzarellaost
2 tomater
1 msk hackad färsk eller 1 tsk torkad oregano
salt och peppar
Så här gör du:
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt olja och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två delar och kavla ut dem till tunna kakor på mjölat bakbord. Lägg tunt skivad salami och mozzarella på halva degkakorna. Skiva tomaterna och lägg på. Strö över oregano. Salta och peppra. Vik över den andra deghalvan och kläm ihop kanterna till täta paket. För över pirogerna på bakpapper på plåt. Pensla med kallt vatten. Grädda i ugnen tills degen har fått fin färg, 12-15 minuter i 225 grader. Servera gärna med en grön sallad, gärna ruccola, bara med lite salt, peppar och olivolja.