Skriv ut recept Skriv ut recept

Rostbiffsbruschetta med pepparrot

,

Vi har gjort ett litet tilltugg, som kan vara en egen maträtt serverad med en liten sallad och i större portioner. Nyckeln är den riktigt riviga pepparrotscremen, som verkligen gör skillnad. Lätt att laga och du kan förbereda allt i god tid och bara montera det när det är dags.
Detta behöver du till fyra som ett tilltugg:
8 rostbiffsskivor (köpta eller tillagade av dig)
2 msk olivolja
1 baguette, skuren i 2 2cm diagonala skivor.
2 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
1 grönt äpple, skalat och skuret i mindre bitar
1 msk pressad citron
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
krasse eller annan grän krydda till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg creme fraiche, pepparrot, äpple, citron, salt och senap i en blender eller matberedare och kör till en jämn sås.
Pensla brödskivorna på båda sidor med olivolja.
Baka brödet mitt i ugnen på bakpapper i 5 minuter. Låt brödet svalna
Bred pepparrotsröran generöst på bröden. Placera rostbiffen vikt ovanpå röran och dekorera med en kvist grönt. Servera direkt.