Skriv ut recept Skriv ut recept

Spaghetti Tomat

, ,

En av de verkliga enkla klassikerna. Spagetti med tomatsås. Gjord på enklaste möjliga vis. Och avnjuten med ett perfekt italienskt vin blir det så gott som något blir.
Detta behöver du till fyra:
1/2 liter körsbärstomater skurna i halvor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 matskedar olivolja
Rikligt med basilikablad
Parmesan till serveringen
salt och peppar efter smak
spaghetti efter aptit
Så här gör du:
Lägg oljan i stor kastrull på medelvärme. Lägg i tomaterna, vitlök och basilikan (spara blad till serveringen). Salta och peppra. Koka ca 15 minuter. Kör därefter i matberedare till en jämn blandning och koka upp igen i kastrullen.
Koka upp vatten i en stor kastrull för Spaghettin. Salta väldigt rikligt. Koka en minut mindre än vad paketet säger. Häll av vattnet och behåll pastan i den varma kastrullen. Rör ner tomatsåsen och vänd runt under en minut. Servera direkt med riven parmesan och blad av färsk basilika.