Sweet Chili marinerad lax
Du serverar den alldeles som Carpaccio och med spännande tillbehör som vattenmelon och granatäpple.
Detta behöver du till fyra:
600 g laxfilé utan skinn och ben
2 dl sötsur kinesisk chilisås
1 /2 dl olivolja
1/2 dl limesaft
det rivna skalet av en lime
1 tsk salt
1 tsk socker
Tillbehör:
Vattenmelon i små bitar utan kärnor
Granatäppelkärnor, som du först sköljt i iskallt vatten.
Hela stora kaprisfrukter
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienser i marinaden. Lägg laxbiten i en plastpåse och häll över marinaden.
Låt vila i kylskåp i ett dygn
Ta fisken ur påsen och spara marinaden
Skiva laxen i tunna skivor. Lägg upp den på tallrik och häll över lite av marinaden. Placera ut melonbitar och granatäppelkärnor. Servera med lite rostat bröd.