Beskrivning
Land: USA
Område: Kalifornien, North Coast, Mendocino County
Druva: Cabernet Sauvignon
Producent: Bonterra Vineyards
Årgång: 2019
Alkohol: 14,5%
Sockerhalt: <0,3 g/100 ml (<0,3%)
Arom: Smakrikt nyanserat rött vin med fatkaraktär, med fruktiga toner av plommon, svarta vinbär, blåbär, korinter, choklad, cederträ, mynta och vanilj.
Om producenten: Bonterra Organic Estates grundades 1987 av Fetzer Vineyards och ligger i Mendocino County innanför den norra kusten i Kalifornien. Sedan 1990 har Bonterra varit ekologiskt certifierade i sin odling. Mendocino County är ett bra område för ekologisk och biodynamisk odling med torra och varma somrar, svalkande dimmor från Stilla havet, jordmån med hög dränering och en stor lokal biologisk mångfald.
Om vinet: Vinet är gjort på handskördade ekologiskt odlade druvor. Vinet är jäst på ståltank, och lagrades i 19 månader på franska och amerikanska ekfat varav 80% var nya.