Casa Vinironia Amarone

Suveränt god Amarone till överkomligt pris. Är en av svenskens favoritsmaker och denna har för oss den fördelen att den inte blir ”för mycket”. Alkoholstyrkan stannar på 15% och restsötman drar inte heller iväg. Det gör att vinet är alldeles underbart till en massa mustiga maträtter

199.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7085601 Kategorier: ,

Beskrivning

Producent: Casa Vinironia
Årgång 2012
Land: Italien, Venetien
Vintyp: Amarone della Valpolicella Classico DOCG,
Druvor; 60% corvina veronese, 30% molinara, 10% rondinella 15%

Producenten: Casa Vinironia Amarone är resultatet av ett samarbete mellan Giertz Vinimport och den välkända familjen Botter som i tre generationer har producerat och sålt vin i Veneto.

Distrikt: Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner, något som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Veneto har den klart största produktionen av Italiens vinregioner. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.

Amarone är Venetos mest berömda vin och fick sin högsta klassning (DOCG) 2009. Jordmån: Växlande med alluviala avlagringar av lera, sand och grus samt kalkstensrika jordar.

Vinifikation: Druvorna plockades för hand under de två första veckorna i september och lades sedan i öppna korgar för att genomgå den traditionella torkningsprocessen. Vinet jäste och lagrades sedan i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

Karaktäristik: Doften är kryddig och fruktig med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, mörk choklad och salvia. Smaken är kryddig med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, salvia och kaffe.

Passande recept