Skriv ut recept Skriv ut recept

Matig italiensk omelett med mycket smak

, , ,

I Italien är omelett en mycket vanlig rätt, där man blandar friskt med olika smaker. Denna är traditionell och kommer från Piemonte. Gott men lättlagat.
Det här behöver du till 4 personer som måltid:
500 g Chorizo med skinnet borttaget (Vi vet att det är en spansk korv, men det kan vara svårt att hitta den italienska motsvarigheten)
1 msk kokosolja
1 liter färsk spenat, grovt hackad
2 msk finhackad färsk basilika
8 hela ägg, vispade tillsammans
1 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kantarellfond
1 msk pressad citron
1 msk pressad vitlök
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 mogna tomater, skurna i tunna skivor på tvären
hackad färsk basilika till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält kokosoljan i en stekpanna som kan stoppas i ugnen. Bryt ner Chorizon i mindre bitar och stek i oljan medan du delar den mer med en gaffel medan den steks.
När korven fått färg tar du den av värmen och vänder först ner spenaten, blandar den och därefter basilikan.
Vispa samman äggen med grädde, citron, fond, salt, peppar och vitlök. Häll blandningen över korvröran i stekpannan.
Placera tomatskivor så att det täcker hela pannan. Salta och peppra försiktigt.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter eller till dess att den stelnat. Vid serveringen strör du över färsk hackad basilika.