Skriv ut recept Skriv ut recept

Svamp och gorgonzola toast

, , ,

En läcker förrätt som också kan fungera som tilltugg till ett glas vin innan maten eller som mellanmål. Mycket användbart med andra ord. Också vegetariskt.
Detta behöver du till fyra:
1 liter skogschampinjoner
150 g gorgonzola
2 dl riven parmesan
1/2 dl grädde
1 msk smör
1 msk olivolja
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1 msk pressad citron
2 msk hackad persilja
1 msk majsmjöl
salt och peppar efter smak
Baguette skuren på snedden som du rostat lätt
Så här gör du:
Hacka lök och vitlök och stek i olja till dess att den blir mjuk. Salta och peppra.
Skär svampen i halvor och lägg i den bland löken. Låt svampen steka med löken till dessa att den släpper vätska och den vätskan kokat bort. Rör ofta.
Häll i vinet och rör om. Låt hälften av vätskan koka bort.
Lägg i smöret och låt det smälta in. Blanda mjölet med grädden och häll i det. Låt koka samman. Lägg i gorgonzolan och parmesanen. Låt koka samman under omrörning. Allra sist lägger du i citronsaft och smakar av med salt och peppar.
Lägg röran på den rostade baguetten och servera. Strö gärna över lite persilja vid serveringen.